Kalkonbröst Sous Vide passar lika bra till en härlig söndagsmiddag som till jul. Med hjälp av Sous Vide blir kalkonbösten både saftigare och mörare än vid traditionell matlagning. Kalkonbrösten passar utmärkt att servera tillsammans med kulstekt potatis, svartvinbärsgelé och en härlig gräddsås.
Archives
Recept majs – Sous Vide
Att tillreda majskolvar med hjälp av Sous Vide är busenkelt! Tack vare att majsen tillagas i förslutna påsar, helst vakuumpackade, blir de extra saftiga och smakrika. Dessutom behåller de alla sina näringsämnen som annars kokas bort vid traditionell tillagning i varmt vatten i en kastrull. Visste du att majs under lång lång tid har använts […]
Recept Bearnaisesås
Bearnaisesås är en sås bestående av bland annat smält smör, vinäger, äggulor, schalottenlök och dragon. Såsen tillreds vanligtvis genom att äggulor och smör vispas ned i varm och kryddad vinäger. Den passar särskilt bra till kött. Det finns ett otal receptvarianter där kryddningen varierar, men gemensamt är att dragon ska ingå. Bearnaisesåsen tillhör en av […]
Recept Hollandaisesås
Hollandaisesås, eller Holländsk sås, är en sås gjord på bland annat smör, citron och äggula. Såsen måste anses vara en av grundsåserna i framför allt i det Franska köket och används även som grund för ett flertal andra såser. Hollandaisesåsen är oftast kryddad med salt, svartpeppar eller cayennepeppar, och passar mycket fint till exempelvis pocherat […]