Beef Jerky är en riktig klassiker i USA, speciellt i de södra delarna. Beef Jerky används bl a som mellanmål, energisnack och tilltugg men det är naturligtvis helt upp till dig vilket favorittillfället blir. Kort beskrivet kan man säga att Beef Jerky är torkat kött och påminner starkt om den svenska traditionen med torkat renkött.
Archives
Mör och saftig Flankstek Sous Vide
Flankstek Sous Vide ger ett saftigt och mört kött med mycket smak. Flanksteken är ett stycke nötkött som orättvist är lite bortglömt. Rätt tillagad blir den sanslöst mör och smakrik men fel tillagad blir det en fullständig katastrof!
Mör och saftig Flap steak Sous Vide
Flap steak (Flap meat) Sous Vide ger ett saftigt kött med mycket smak. Flap steak, som inte ska blandas ihop med den populära flanksteken, är en absolut favorit att tillaga Sous Vide tack vare det insprängda fettet. Att det dessutom är otroligt smakrikt och saftigt gör det hela inte sämre. Flap steak är en hjärtformad […]
Blue Cheese Dipp – En Amerikansk klassiker
Blue Cheese dipp är en riktig Amerikansk klassiker. Servera den gärna tillsammans med kycklingvingar för en given succé!
Kycklingvingar med honung och vitlök – Sous Vide
Kycklingvingar, eller Chicken Wings, Sous Vide ger dig ett perfekt resultat varje gång. Många skulle nog tror att kycklingvingarna blir slemmiga och gelatinaktiga när de tillagas Sous Vide. Men det är helt fel, de blir supersaftiga och helt perfekta! Tack vare att de avslutas i ugnen på riktigt hög värme får de även den där […]
Oxbringa (Brisket) Sous Vide
Sous Vide är ett mycket bra sätt att tillaga en oxbringa på eftersom det ger en mör köttbit, som faller ihop i munnen, med väldigt mycket smak. Finessen är att du tillagar oxbringan under en lång tid, vilket ger ett mört kött, på låg temperatur vilket gör att köttet inte blir överkokt. Vilken temperatur du vill […]
Trip Tip Sous Vide barbecue
Tri Tip är en av de styckningdetaljer som genomgår den största förändringen när man tillagar den Sous Vide. Trip Tip går från att vara en ganska grov bit, med mycket senor och fett, till att bli en otroligt mör och smakrik köttbit Tack vare själva Sous Vide tekniken bevaras allt fett kvar i köttet som […]
Egg Bites Sous Vide
Om du lagar Egg Bites Sous Vide får du ett supergrymt snack som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Tack vare den perfekta temperaturprecisionen med hjälp av Sous Vide kan du få exakt den krämighet du önskar på dina bites. Egg Bites är något som den amerikanska kedjan Starbuck haft på sin meny […]
Habanero Hot Sauce
En riktigt het sås är bland det bästa som finns och den här heta såsen, baserad på habanero, passar lika bra till fisk som kött. Det här receptet är baserat på Rick Bayless klassiska recept. Grunden består av Habanero men det går lika bra med det du har tillgång till. En trevlig variant är att […]
Recept lammracks – Sous Vide
Lammracks som tillagas Sous Vide blir fantastiskt smakrika och saftiga. Du är dessutom garanterad ett perfekt resultat varje gång. Du tillagar dem med hjälp av din Sous Vide och sedan snabbt bärnner på en stekyta med antingen ett riktigt hett stekjärn eller på en väl uppvärmd grill. Dina lammracks serveras med fördel tillsammans med en krämig […]
Recept majs – Sous Vide
Att tillreda majskolvar med hjälp av Sous Vide är busenkelt! Tack vare att majsen tillagas i förslutna påsar, helst vakuumpackade, blir de extra saftiga och smakrika. Dessutom behåller de alla sina näringsämnen som annars kokas bort vid traditionell tillagning i varmt vatten i en kastrull. Visste du att majs under lång lång tid har använts […]
Picklad rödlök
Picklad rödlök är bland det bästa som finns i form av tillbehör. Det passar lika bra till en hamburgare, Pulled Pork som till julskinkan. Vill du ha lite mer sting i din inlagda rödlök, som jag, kan du addera lite chili i receptet efter smak. Löken blir klar efter ca en timme i kylen men […]
Recept Pulled Pork – Sous Vide
Pulled pork har ett mycket smakrikt och saftigt kött och har under lång tid varit vanligt förekommande i framför allt södra delarna av USA. I det här receptet tillagas den med hjälp av Sous Vide. Den största vinningen med Sous Vide här är att köttet blir fantastiskt saftigt. Enligt originalreceptet ska det rinna safter längs […]
Pulled Pork
Pulled pork är en maträtt som oftast görs på benfri fläskkarré. Tack vare tillagningen i låg värme och under lång tid får man ett mycket saftigt, mört och smakrikt kött. Namnet Pulled pork kommer av att man i slutet av tillagningen drar isär köttet med gafflar. Det här smakrika och saftiga köttet har under lång tid […]