Picanha är en styckningsdetalj som är väldigt populär i Brasilien och Argentina. När du tillagar Picanha Sous Vide får du ett smakrikt och otroligt mört kött. Tyvärr är Picanha fortfarande relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en given självklarhet och en storfavorit. Picanhan, som i Sverige kallas för rostbiffslock […]
Archives
Habanero Hot Sauce
En riktigt het sås är bland det bästa som finns och den här heta såsen, baserad på habanero, passar lika bra till fisk som kött. Det här receptet är baserat på Rick Bayless klassiska recept. Grunden består av Habanero men det går lika bra med det du har tillgång till. En trevlig variant är att […]
Recept inlagd jalapeno
Inlagd jalapeno, eller picklad jalapeno, är ett syrligt sött tillbehör med lång hållbarhet och sting i sig. Jalapeño är en variant av arten spansk peppar Capsicum annuum, dit även den vanliga paprikan hör. Jalapeño är uppkallad efter den mexikanska staden Xalapa, även ibland stavat Jalapa. I det här receptet går det utmärkt att byta ut […]
Recept Pico de Gallo
Pico de gallo, som betyder tuppens näbb på Spanska, är Mexikos nationalsås. Det är en blandning av färsk tomat, salt, chili, lök och koriander. Just kombinationen av lime och salt är grunden i det Mexikanska köket. Färgerna i Pico de Gallo speglar Mexikos flagga med färgerna grön, röd och vit. Före maten är salsan en grym aptitretare med […]
Recept mangosalsa
Salsa är det spanska ordet för sås och har sitt ursprung i det central- och sydamerikanska köket. Den här mangosalsan, som är söt och fruktig, går både snabbt och enkelt att tillaga. Den läckra mangosalsa passar bra till förrätt med till exempel pilgrimsmusslor eller andra grillade skaldjur. Den går även mycket bra att servera till mexikansk mat. […]
Recept Ceviche
Ceviche är en underbart fräsch rätt från Peru där fisken tillagas med hjälp av syran från lime. Rätten serveras antingen som en förrätt eller som ett tillbehör på t. ex. en Tex-Mex buffé. Tänk på att alltid frysa in färsk fisk i ca ett dygn innan du använder den. Ceviche kommer ursprungligen från Peru där rå fisk tillagas i […]