Inlagd Chili (hela)
Maträtt
Tillbehör
Portioner
1
kg
Tillagningstid
Passiv tid
20
min
24
tim
Portioner
1
kg
Tillagningstid
Passiv tid
20
min
24
tim
Ingredienser
1
kg
Chilifrukter
valfri sort
1,2
dl
Salt
4
dl
Ättiksprit
12 %
6
dl
Vatten
4
dl
Strösocker
2
st
Lagerblad
1
st
Glasburk
Instruktioner
Gör små hål runt om chilifrukterna, använd en nål eller något annat vasst.
Blanda saltet med ca 1 liter kallt vatten och häll i chilifrukterna. Låt stå i 12 timmar, gärna ett helt dygn.
Häll ut vattnet och skölj chilin ordentligt.
Blanda ihop ättikspriten, vattnet, sockret och lagerbladen, koka ihop och låt svalna.
Häll över lagen tillsammans med chilifrukterna i en desinficerad glasburk.
Sätt på locket och låt svalna.
Låt stå svalt i två veckor innan första serveringen för bästa smak.