Kalkonbröst – Sous Vide
Det här receptet på kalkonbröst går superbra att avsluta på grillen istället för stekpannan. Tänk bara på att ha riktigt hög temperatur och låt kalkonen inte ligga kvar mer än ca 20 sekunder på varje sida.
Portioner Förberedelsetid
4pers 30min
Tillagningstid Passiv tid
5 1/2tim 5tim
Portioner Förberedelsetid
4pers 30min
Tillagningstid Passiv tid
5 1/2tim 5tim
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered din Sous Vide och en kastrull med varmt vatten. Sätt temperaturen till 58C.
  2. Vakuumpacka kalkonbrösten och lägg med en tsk smör i påsen.
  3. Låt kalkonbrösten gå i vattenbadet i 5 timmar.
  4. Ta upp kalkonbrösten ur vattenbadet och hetta upp en stekpanna rejält.
  5. Stek kalkonen, i 2 tsk smör, runt om tills de får fin färg. Salta och peppra. Om du hellre vill så går det lika bra att avsluta kalkonbrösten på grillen, se bara till att ha en riktigt hög temperatur.
  6. Låt vila i smörpapper i ca 5 minuter innan servering.