Pulled Pork
Servera gärna din pulled pork tillsammans med färska briochebröd, hemmagjord coleslaw och en klick barbecuesås.
Portioner Förberedelsetid
4pers 30min
Tillagningstid Passiv tid
9tim 8tim
Portioner Förberedelsetid
4pers 30min
Tillagningstid Passiv tid
9tim 8tim
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220C och torka köttet torrt med lite hushållspapper.
  2. Blanda saltet, paprikapulvret och sockret. Gnid in ungefär hälften av blandningen på köttet. Resten av blandningen mixas senare med den nästan färdiga pulled porken.
  3. Stoppa in köttet i ugnen, på en bit aluminiumfolie, och låt det få färg i 40 minuter. Ta ut köttet och sänk värmen på ugnen till 125C.
  4. Häll över liquid smoke, om du vill använda det, och vik aluminiumfoliet över köttet så att det blir ett paket.
  5. Lägg paketet i en ungsfast form så att saften samlas upp. Stoppa in det förslutna köttet i ugnen och låt stå i 6 timmar. Ta gärna ut köttet några gånger under tillagningen och häll av saften i en skål. Saften återförs senare för att göra den färdiga pulled pork riktigt saftig.
  6. Ta ut formen med köttet och häll av den sista saften i skålen, Höj temeraturen i ugnen till 240C.
  7. Ta av foliet och stoppa tillbaka köttet i ugnen 10 minuter för att få lite krisp. Ta ut köttet och låte det vila i 30 minuter under folie.
  8. Använd två gafflar och dra loss köttet till önskad texture. Häll på resten av kryddblandningen ocf saftet. Blanda väl och låt dra en stund.