Ceviche är en underbart fräsch rätt från Peru där fisken tillagas med hjälp av syran från lime. Rätten serveras antingen som en förrätt eller som ett tillbehör på t. ex. en Tex-Mex buffé. Tänk på att alltid frysa in färsk fisk i ca ett dygn innan du använder den. Ceviche kommer ursprungligen från Peru där rå fisk tillagas i saften från citron eller lime. I det här receptet kan du alternera huvudingrediensen med rå fisk, pilgrimsmusslor och räkor. Koriander, chili, lime, vitlök är smaker som gifter sig perfekt i denna fräscha fantastiska rätt!
Torsken i det här receptet kan bytas ut mot lax, pilgrimsmussla eller räkor efter smak.
Instruktioner
Kärna ur chilin efter smak. Ju mer av fröhuset du behåller, desto starkare kommer din Ceviche att bli.
Hacka chilin och rödlök fint. Skär fisken i små tärningar.
Blanda allt med saften från dina lime, strö över lite samlt och peppar efter smak. Blanda väl och stå i kylskåp i ca 30 minuter innan servering. Fisken kommer nu tillagas med hjälp av limesaften
Strö över lite hackad koriander och servera din Ceviche!
Hejsan
Vad skall förberedas i ett dygn? Framgår inte av receptet.
Mvh
Affe
Hej,
Tack för din kommentar. Hel receptet på Cevichen kan göras klart för att sedan stå och dra i kylen ett dygn.
Vänligen
Christopher