Chokladmousse, en av de mest klassiska efterrätterna du kan servera! Den passar precis lika bra efter en grillmiddag som på julbordet. Det här receptet ger en härlig chokladmousse gjord på äkta vispgrädde och en touche av kaffesmak. Moussen kan också med fördel även användas som topping på kladdkaka eller annan tårta.
Skriv ut recept
Chokladmousse
Vill du få till en ännu mer festlig servering kan du riva lite choklad som du blandar ner i den färdiga moussen. Du kan även toppa moussen med en klick vispad grädde och lite bär.
Instruktioner
Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa grädden och tillsätt florsockret.
Häll i kaffet i den smälta chokladen och vänta till den har en temperatur under 65C. Är temperaturen för hög så riskerar äggulorna att koagulera.
Vispa ned äggulorna i chokladen.
Vänd nu ned vispgrädden i chokladmassan.
Häll upp i serveringsskålar och ställ in i kylen och låt vila i ca 60 minuter.