Chokladmousse
Vill du få till en ännu mer festlig servering kan du riva lite choklad som du blandar ner i den färdiga moussen. Du kan även toppa moussen med en klick vispad grädde och lite bär.
Maträtt
Efterrätt
Kök
Franskt
Portioner
4
pers
Tillagningstid
Passiv tid
1 1/2
tim
1
tim
Portioner
4
pers
Tillagningstid
Passiv tid
1 1/2
tim
1
tim
Ingredienser
2,5
dl
Vispgrädde
1
tsk
florsocker
2
st
äggulor
120
gr
mörk choklad
2
tsk
starkt kaffe
Instruktioner
Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa grädden och tillsätt florsockret.
Häll i kaffet i den smälta chokladen och vänta till den har en temperatur under 65C. Är temperaturen för hög så riskerar äggulorna att koagulera.
Vispa ned äggulorna i chokladen.
Vänd nu ned vispgrädden i chokladmassan.
Häll upp i serveringsskålar och ställ in i kylen och låt vila i ca 60 minuter.