Inlagd rödlök
Ättikan tar bort de flesta bakterierna men för att vara på den säkra sidan så desinficerar jag alltid burken ordentligt innan jag sätter igång.
Maträtt
Tillbehör
Kök
Nordmerikanskt
Portioner
Förberedelsetid
1
pers
10
min
Tillagningstid
Passiv tid
70
min
60
min
Portioner
Förberedelsetid
1
pers
10
min
Tillagningstid
Passiv tid
70
min
60
min
Ingredienser
2
st
Rödlökar
1
dl
Ättika (12 %)
1
dl
Äppelcidervinäger
1
dl
Vatten
5
st
Svartpepparkorn
3
dl
Socker
1
st
Burk med tätslutande lock
väl desinficerad
Instruktioner
Skiva rödlöken tunt.
Blanda ättikan, vatten, socker och pepparkornen i burken. Rör runt tills sockret har löst sig.
Lägg över löken i lagen och förslut burken.
Ställ i kylen och låt vila minst en timme innan du avnjuter din picklade rödlök.