Inlagd vitlök
Burken du kommer använda som förvaring måste vara rejält desinficerad innan du häller över vitlöken. Risken är annars att du får med bakterier i lagen som snabbt förstör vitlöken och den goda smaken.
Portioner
10pers
Tillagningstid Passiv tid
30min 1dag
Portioner
10pers
Tillagningstid Passiv tid
30min 1dag
Ingredienser
Instruktioner
  1. Börja med att klyfta och skala din vitlök samt skiva citronen.
  2. Lägg alla ingredienser, utom chilin, i en kastrull och koka upp lagen. Låt den stå och sjuda ca 5 minuter. Vill du ha lite extra sting lägger du även i chilin mot slutet. Låt svalna.
  3. Lägg i citronskivorna och vitlöken i din desinficerade burk och häll över lagen så att den täcker allt.
  4. Stäng burken och ställ in i kylen. Låt vila i ett dygn innan första serveringen. Du kan lätt räkna med att din inlagda vitlök håller minst en vecka i kylen.