Majs – Sous Vide
Tips! Det går utmärkt att addera lite olika kryddor med majsen efter smak. Några av mina favoriter är koriander, vitlök och chili.
Maträtt
Förrätt
,
Tillbehör
Kök
Nordmerikanskt
Portioner
4
pers
Tillagningstid
40
min
Portioner
4
pers
Tillagningstid
40
min
Ingredienser
4
st
Råa majskolvar
2
msk
smör
1
nypa
Flingsalt
Instruktioner
Förvärm vatten i en kastrull med din Sous Vide till 83C.
Tag bort ev bladhölje och trådar på majskolvarna.
Lägg ned majs, smör och saltet i en vakuumpåse. Tillsätt även eventuellt kryddor efter smak.
Förslut påsen och lägg den i det varma vattnet i ca 30 minuter.
Efter 30 minuter tar du upp påsen och klipper upp den. Ta bort eventuella kryddor och lägg på en extra klick smör innan servering.