Pico de gallo, som betyder tuppens näbb på Spanska, är Mexikos nationalsås. Det är en blandning av färsk tomat, salt, chili, lök och koriander. Just kombinationen av lime och salt är grunden i det Mexikanska köket. Färgerna i Pico de Gallo speglar Mexikos flagga med färgerna grön, röd och vit. Före maten är salsan en grym aptitretare med tacochips och till maten en krydda till framför allt Mexikanska rätter. Som tillbehör passar även salsan mycket bra till saftig tonfisk tillagad Sous Vide.
Tillagningstid | 20 min |
Portioner |
pers
|
Ingredienser
- 6 st Tomater
- 1 st Silverlök
- 2 st Chilipeppar
- 2 st Lime
- 1 kruka Färsk koriander
- 1 nypa Flingsalt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Kärna ur tomaterna och chilipepparn, ju mer du behåller av fröhuset desto starkare blir in Pico de Gallo.
- Hacka, tomaterna, chilin, koriandern tillsammans med löken.
- Pressa över saften från lime, strö över saltet och blanda omsorgsfullt.
- Låt salsan stå minst 15 minuter innan servering.