Den bästa tonfisken, enligt mig, är den som är på vippen till rå utan att vara det. När du tillagar din tonfisk Sous Vide är det enkelt att lyckas med detta, den blir både mörare och saftigare än vid traditionell tillagning. Istället för kall och rå tonfisk i mitten, får du med det här receptet en tonfisk som är uppvärmd bara till den grad att börjar få ett fast kött. Du får dessutom en vacker fisk med en genomskinlig djupröd färg och fuktig konsistens. En härlig mangosalsa passar mycket bra att servera till! Jag har valt att smaksätta med sesamfrön men det går precis lika bra med till exempel timjan, dill eller persilja.
Skriv ut recept
Tonfisk - Sous Vide
I det här receptet avslutas tonfisken i het stekpanna, det går precis lika bra att avsluta på en riktigt het grill.
Instruktioner
Salta och peppra tonfisken runt om.
Förbered en kastrull med varmt vatten och sätt din Sous Vide på 45C.
Lägg en tonfiskskiva per påse, häll på lite olivolja och se till att hela biten täcks. Vakuumpacka därefter påsarna.
Lägg ned påsarna med tonfisken och låt gå i 35 minuter, täck kastrullen med aluminiumfolie för att spara energi.
Ta försiktigt upp tonfisken ur påsarna och torka dem med lite papper.
Smaksätt nu tonfisken med sesamfröna genom att rulla skivorna så de täcks runt om.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn tonfisken runt om ca 30 sekunder på varje sida. Stek även kanterna lätt.
Låt vila några minuter innan servering.