Tonfisk – Sous Vide
I det här receptet avslutas tonfisken i het stekpanna, det går precis lika bra att avsluta på en riktigt het grill.
Portioner Förberedelsetid
4pers 20min
Tillagningstid
1 1/2tim
Portioner Förberedelsetid
4pers 20min
Tillagningstid
1 1/2tim
Ingredienser
Instruktioner
  1. Salta och peppra tonfisken runt om.
  2. Förbered en kastrull med varmt vatten och sätt din Sous Vide på 45C.
  3. Lägg en tonfiskskiva per påse, häll på lite olivolja och se till att hela biten täcks. Vakuumpacka därefter påsarna.
  4. Lägg ned påsarna med tonfisken och låt gå i 35 minuter, täck kastrullen med aluminiumfolie för att spara energi.
  5. Ta försiktigt upp tonfisken ur påsarna och torka dem med lite papper.
  6. Smaksätt nu tonfisken med sesamfröna genom att rulla skivorna så de täcks runt om.
  7. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn tonfisken runt om ca 30 sekunder på varje sida. Stek även kanterna lätt.
  8. Låt vila några minuter innan servering.