Hollandaisesås
I det här receptet på hollandaisesås kan du ersätta det vita vinet med vatten eller vispgrädde efter smakpreferens. Använder du grädde minimeras risken att såsen skär sig oh det får ingen större påverkan på smaken.
Portioner
4pers
Tillagningstid
15min
Portioner
4pers
Tillagningstid
15min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Värm en kastrull och smält smöret. När ungefär hälften av smöret smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten smälta av redan befintlig värme. Smöret ska inte koka.
  2. Vispa ihop äggulorna med det vita vinet i en kastrull.
  3. Koka upp på svag värme under kraftig vispning tills såsen börjat tjockna och ta omedelbart bort kastrullen från den varma plattan. Det här momentet är kritiskt och det är viktigt att du hela tiden vispar kraftigt och tar bort kastrullen när såsen tjocknar.
  4. Vispa ned pepparn och saften från den halva citronen. Smaka av med salt
  5. Håll såsen på en temperatur kring 50C fram till servering.