Trip tip Sous Vide barbecue
Maträtt
Huvudrätt
Kök
Nordmerikanskt
Portioner
Förberedelsetid
4
pers
15
min
Tillagningstid
Passiv tid
6 1/2
tim
6 tim
Portioner
Förberedelsetid
4
pers
15
min
Tillagningstid
Passiv tid
6 1/2
tim
6 tim
Ingredienser
1
kg
Tri Tip
2
tsk
Flingsalt
1
tsk
svartpeppar
nymalen
2
tsk
Muscovadosocker
1
dl
Barbecuesås
Instruktioner
Sätt igång vattenbadet på 54,4 C.
Använd hälften av saltet och pepparen och knid in runt om kötet.
Lägg ned köttet i en vacuumpåse eller zip-lock-bag och tillsätt hälften av barbecuesåsen. Förslut påsen.
Låt gå i ca 6 timmar i vattenbadet.
Ta upp köttet ur påsen och torka rent med lite papper. Pensla köttet med resterande barbecuesås och krydda med saltet och pepparen som är kvar.
Avsluta genom att steka på en yta i en varm panna eller på en ordentligt upphettad grill.
Låt köttet vila i ca 10 minuter. Skär upp och servera!